Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z natką
Kroki postępowania
3/4 szklanki bułka tarta,
3/4 sztuki cebula średni,
1 sztuka jajko,
4 sztuki ząbek czosnku polski,
do smaku pieprz sól,
8 sztuk pieczarki, do smażenia olej
natka peitruszki wg uznania
średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek ( najlepszy polski, jest nie duży ale za to ma w sobie mocny smak. i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.
Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko < bułkę wcześniej moczymy i wyciskamy) . Wszystko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki( większa ilość) wszystko ze soba mieszamy.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.
![Krok 1 - Mielone z natką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-natka1-2.jpg)
![Krok 2 - Mielone z natką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-natka2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielone z natką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-natka0-2.jpg)