Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z trybulą i mozzarellą
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju rzepakowym i studzimy. Oczyszczoną łopatkę i pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa wraz z ostudzoną cebulą i dodajemy do nich 2 żółtka, namoczoną w mleku bułkę, trybulę oraz czosnek niedźwiedzi. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masę doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i słodkim sosem sojowym.
![Krok 1 - Mielone z trybulą i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-trybula-i-mozzarella1-2.jpg)
* piana z białek sprawi, że kotlety będą delikatne i niezwykle soczyste.
![Krok 2 - Mielone z trybulą i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-trybula-i-mozzarella2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielone z trybulą i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-trybula-i-mozzarella3-2.jpg)
* użyłam bułki bezglutenowej, ale równie dobrze sprawdzi się zwykła.
![Krok 4 - Mielone z trybulą i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-trybula-i-mozzarella4-2.jpg)
Gotowe mielone podajemy z ulubionymi dodatkami węglowodanowymi oraz świeżą surówką.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Mielone z trybulą i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-trybula-i-mozzarella5-2.jpg)