Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
olej 1 łyżka
pieczarki 250 g
sól
pieprz
tymianek
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso kroję na mniejsze części: na plastry- kawałki. Wlewam trochę oleju do garnka i wrzucam mięso. Podsmażam chwilę po czym dolewam szklankę wody i tak gotuję aż mięso zacznie się ładnie ścinać. Pieczarki myję i kroję w drobną kostkę i wrzucam do garnka.
Krok 1 - Mięso w sosie pieczarkowym foto
2
Całość mieszam i doprawiam do smaku wg uznania. Jeśli ktoś lubi pikantne sosy można dodać odrobinę chili. Gdy mięso jest już miękkie a pieczarki się poddusiły dolewam jeszcze szklankę wody - zagotowuję. Następnie zaciągam sos mąką i śmietaną.
Krok 2 - Mięso w sosie pieczarkowym foto
3
Podaję ze świeżymi ziemniaczkami
Krok 3 - Mięso w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.01.2013 07:27
dobre
Grażyna13 23.08.2012 08:52
Lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak