Przepis i sposób przygotowania na: Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieszany-chleb-z-automatu-ii-z-jajkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieszany-chleb-z-automatu-ii-z-jajkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieszany-chleb-z-automatu-ii-z-jajkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieszany-chleb-z-automatu-ii-z-jajkiem4-2.jpg)
Pieczemy chleb z mocno zarumienioną skórką na programie 60 minut.
![Krok 5 - Mieszany chleb z automatu II (z jajkiem) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieszany-chleb-z-automatu-ii-z-jajkiem5-2.jpg)
Chrupiący z zewnątrz, mięciutki w środku - taki jest ten pszenno-żytni chleb. Zobacz, jak go zrobić krok po kroku.
mąka pszenna | 350 gramów |
mąka żytnia | 100 gramów |
jajko | 1 sztuka |
woda ciepła | 200 mililitrów |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
drożdże świeże | 8 gramów |
masło | 50 gramów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: