Przepis i sposób przygotowania na: Mini calzone z tuńczykiem
Kroki postępowania
W rozdrabniaczu zmielić pomidory suszone z groszkiem i z tuńczykiem(dodać łyżkę oliwy spod tuńczyka).
![Krok 1 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem5-2.jpg)
![Krok 2 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem3-2.jpg)
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Krok 3 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem4-2.jpg)
Kiedy ciasto podwoi objętość natłuścić oliwą ręce rwać małe kawałki ciasta rozciągać w dłoniach i na każdy kawałek nakładać łyżeczkę farszu.
![Krok 4 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem2-2.jpg)
Odstawić na 15 minut, aby ciasto jeszcze podrosło a potem piec w temperaturze ok 190 stopni przez mniej więcej 30 minut.
![Krok 5 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem1-2.jpg)
Smacznego.
![Krok 6 - Mini calzone z tuńczykiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-calzone-z-tunczykiem0-2.jpg)