Przepis i sposób przygotowania na: Mini crostaty z nadzieniem serowym i szparagami
Kroki postępowania
Szparagi zblanszować w gorącej posolonej wodzie. Ricottę wymieszać z jajem, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek i część parmezanu, szczypiorek i pokrojone, ostudzone szparagi /główki pozostawić na wierzch/ .Schłodzonym ciastem wyłożyć foremki i napełnić farszem.
![Krok 1 - Mini crostaty z nadzieniem serowym i szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-crostaty-z-nadzieniem-serowym-i-szparagami1-2.jpg)
![Krok 2 - Mini crostaty z nadzieniem serowym i szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-crostaty-z-nadzieniem-serowym-i-szparagami2-2.jpg)
Mini crostaty można podawać ciepłe, ale doskonale smakują również na zimno.
![Krok 3 - Mini crostaty z nadzieniem serowym i szparagami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-crostaty-z-nadzieniem-serowym-i-szparagami0-2.jpg)