Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizzerinki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mini pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-pizzerinki1-2.jpg)
Odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce aż wyrośnie.
![Krok 2 - Mini pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-pizzerinki2-2.jpg)
![Krok 3 - Mini pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-pizzerinki3-2.jpg)
![Krok 4 - Mini pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-pizzerinki4-2.jpg)
![Krok 5 - Mini pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-pizzerinki5-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g typ 500 |
sól | 1/2 łyżeczka |
cukier | 1 szczypta |
woda ciepła | 1 i 1/4 wody |
oliwa | 2 łyżki |
drożdże świeże | 2 dkg |
mozzarella | 1 kulka |
salami | 100 g |
pieczarki | 8 sztuk |
ser żółty | 200 g |
oliwki zielone | 1/2 szklanki |
cebula czerwona | 1 sztuka |
pomidory suszone Smak | 10 sztuk |
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat | 1 do smaku |
sos pomidorowy | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: