Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami
Kroki postępowania
/skórką do spodu/.
Każdy pomidor posmarować zielonym sosem, posypać pieprzem, skropić oliwą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190-200 st C i zapiekać przez ok.20 min
Przestudzić.
![Krok 1 - Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-tarty-tatin-z-pieczonymi-pomidorami1-2.jpg)
Spód każdej z nich wypełnić upieczonymi pomidorkami /skórką do spodu/ , można dołożyć pokrojone oliwki.
Z ciasta francuskiego wyciąć koła nieco większe niż foremki.
Każdym krążkiem ciasta przykryć pomidory , docisnąć brzegi , nakłuć wierzch.
![Krok 2 - Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-tarty-tatin-z-pieczonymi-pomidorami2-2.jpg)
![Krok 3 - Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-tarty-tatin-z-pieczonymi-pomidorami3-2.jpg)
![Krok 4 - Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-tarty-tatin-z-pieczonymi-pomidorami4-2.jpg)
![Krok 5 - Mini tarty tatin z pieczonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-tarty-tatin-z-pieczonymi-pomidorami5-2.jpg)