Przepis i sposób przygotowania na: miodownik
Kroki postępowania
2 łyżki miodu rozpuszczamy do płynnej konsystencji i rozprowadź w nim sodę. cukier 400 gram, 200 gram masła, jaja, sody, 500 gram mąki ) zagniatamy ciasto.
podzielamy ciasto na 2 części .
masa orzechowa:
orzechy, 100 gram margaryny i 2 łyżki miodu podgrzewamy i mieszamy ze sobą)
wylewamy na jedna cześć ciasta. oba placki pieczemy ok 15-20 minut w 170 stopniach.
![Krok 1 - miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik45-2.jpg)
200 gram cukru rozpuszczamy w mleku,(odlejmy sobie 1/3 szklanki) i zagotuj. pozostałe mąki rozpuszczamy w odrobinie mleka. i zagotowujemy budyń.
![Krok 2 - miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik46-2.jpg)
![Krok 3 - miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik44-2.jpg)