Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

miodownik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 600 gram
masło 210 gram
jaja 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki
miód prawdziwy 4 łyżki
orzechy 200 gram
margaryna 350 gram
mleko 1/2 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: miodownik

Kroki postępowania

1
ciasto:
2 łyżki miodu rozpuszczamy do płynnej konsystencji i rozprowadź w nim sodę. cukier 400 gram, 200 gram masła, jaja, sody, 500 gram mąki ) zagniatamy ciasto.
podzielamy ciasto na 2 części .
masa orzechowa:
orzechy, 100 gram margaryny i 2 łyżki miodu podgrzewamy i mieszamy ze sobą)
wylewamy na jedna cześć ciasta. oba placki pieczemy ok 15-20 minut w 170 stopniach.
Krok 1 - miodownik foto
2
krem.
200 gram cukru rozpuszczamy w mleku,(odlejmy sobie 1/3 szklanki) i zagotuj. pozostałe mąki rozpuszczamy w odrobinie mleka. i zagotowujemy budyń.
Krok 2 - miodownik foto
3
gdy budyń wystygnie miksujemy go z margaryna i powstałą masą przekładamy placki.
Krok 3 - miodownik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 06.11.2012 09:02
Inaczej będzie twardy
kaja1991 06.11.2012 09:01
powinien postać w lodówce ok 24 godzin
xxxbulix 06.11.2012 08:55
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak