Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem
Wykonanie pysznego miodownika:
Tak przygotowane ciasto dzielimy na 4 równe części.
![Krok 1 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-10-2.jpg)
![Krok 2 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-11-2.jpg)
Krem budyniowo-orzechowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy, następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty. Wsypujemy zmielone orzechy i dokładnie ucieramy.
![Krok 3 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-12-2.jpg)
![Krok 4 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-13-2.jpg)
![Krok 5 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-14-2.jpg)
![Krok 6 - Miodownik z budyniowo-orzechowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-budyniowo-orzechowym-kremem-15-2.jpg)