Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-paprykowa szynka na kanapki
Kroki postępowania
do miski wrzucić przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną i wlać miód i łyżkę wody. Wymieszać dokładnie.
![Krok 1 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowo-paprykowa-szynka-na-kanapki1-2.jpg)
Mięso umyć, lekko osuszyć i włożyć do miski, dokładnie natrzeć mięso przyprawami, mocno wyrabiając dłonią.
![Krok 2 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowo-paprykowa-szynka-na-kanapki2-2.jpg)
Natarte mięso włożyć do szynkowara wyłożonego grubym woreczkiem (użyłam woreczka do mrożenia), szynkowar zamknąć. Wstawić do lodówki na 2 doby.
Następnie wstawić szynkowar do wody z wrzątkiem, parzyć 90 minut w 80 stopniach. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.
![Krok 3 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowo-paprykowa-szynka-na-kanapki3-2.jpg)