Przepis i sposób przygotowania na: Miruna po grecku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku5-2.jpg)
![Krok 2 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku6-2.jpg)
![Krok 3 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku7-2.jpg)
![Krok 4 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku8-2.jpg)
![Krok 5 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku9-2.jpg)
![Krok 6 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku10-2.jpg)
![Krok 7 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku11-2.jpg)
![Krok 8 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku12-2.jpg)
Przestudzamy.
![Krok 9 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku13-2.jpg)
![Krok 10 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku14-2.jpg)
Wkładamy do lodówki na kolejne 12h.
![Krok 11 - Miruna po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-po-grecku15-2.jpg)
filet z miruny | 350 g |
cebula | 140 g |
marchew | 350 g |
pietruszka | 20 g |
seler korzeniowy | 20 g |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżeczki |
przecier pomidorowy | 450 ml |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: