Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w ostrej panierce z ziemniakami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Miruna w ostrej panierce z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-w-ostrej-panierce-z-ziemniakami1-2.jpg)
![Krok 2 - Miruna w ostrej panierce z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-w-ostrej-panierce-z-ziemniakami2-2.jpg)
![Krok 3 - Miruna w ostrej panierce z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-w-ostrej-panierce-z-ziemniakami3-2.jpg)
![Krok 4 - Miruna w ostrej panierce z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-w-ostrej-panierce-z-ziemniakami4-2.jpg)
![Krok 5 - Miruna w ostrej panierce z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miruna-w-ostrej-panierce-z-ziemniakami5-2.jpg)
filet z miruny | 300 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
jaja | 2 szt |
mąka | 1 szklanka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 lyżeczki |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
olej do smażenia | 100 ml |
ziemniaki | 250 g |
woda zimna | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: