Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne bułeczki
Kroki postępowania
Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Stolnicę lekko podsypać mąką i wyłożyć na nią wyrośnięte ciasto, lekko je rozciągnąć dłońmi formując placek o grubości około 2 cm i szklanką wyciąć krążki.
![Krok 1 - Mleczne bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mleczne-buleczki1-2.jpg)
W miseczce palcami rozetrzeć masło z cukrem i mąką, rozcierać do momentu powstania ładnej kruszonki.
Podrośnięte bułki posmarować lekko ubitym jajkiem i posypać kruszonką.
![Krok 2 - Mleczne bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mleczne-buleczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Mleczne bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mleczne-buleczki3-2.jpg)