Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta jak schabowy w panierce
przygotowanie:
Z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę przekroić na połowę przez środek głąba (głąb jest ważny aby liście się trzymały w trakcie gotowania, smażenia), następnie znowu przeciąć wzdłuż głąba na połowę i ponownie każdy kawałek na połowę, mamy 8 porcji kapusty, włożyć do szerokiego garnka, zalać wodą, wsypać sól. Po zagotowaniu gotować z 10 minut na średnim ogniu.
![Krok 1 - Młoda kapusta jak schabowy w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-jak-schabowy-w-panierce0-2.jpg)
![Krok 2 - Młoda kapusta jak schabowy w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-jak-schabowy-w-panierce1-2.jpg)
![Krok 3 - Młoda kapusta jak schabowy w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-jak-schabowy-w-panierce2-2.jpg)
![Krok 4 - Młoda kapusta jak schabowy w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-jak-schabowy-w-panierce3-2.jpg)