Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

MŁYNKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
woda
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MŁYNKI

Kroki postępowania

1
Jest to fajny dodatek do zup , sosów , mięsa .Do zupy podajemy zamiast tradycyjnego makaronu lub klusek .


Przesiewamy mąkę na stolnicę . Wlewamy tyle wody ile zabierze mąka i zagniatamy gładkie , elastyczne ciasto .Dzielimy go na kilka mniejszych kulek.
Krok 1 - MŁYNKI foto
2
Każdą kulkę cienko wałkujemy , układamy na kratce do grilla .Pieczemy w 200 C około 5-6 minut .Wyciągamy z piekarnika , studzimy .
Krok 2 - MŁYNKI foto
3
Gotujemy w garnku wodę na którą wrzucamy porwane , małe kawałki ciasta , gotujemy do wypłynięcia młynków .Odcedzamy na durszlaku .Ja podałam z zupą pomidorową.Smacznego!
Krok 3 - MŁYNKI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 12.02.2014 21:52
interesujący pomysł
martyna94 12.02.2014 18:27
a to ciekawy dodatek
artur7 12.02.2014 18:05
fajnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak