Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moja grzybkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 600 gram
czosnek 1 ząbek
por 1/4 szt
marchew 1 szt
pieprz
sól
cebula 1 szt
śmietana 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja grzybkowa

Kroki postępowania

1
Podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, po jej podrumienieniu dodaję pokrojoną w kostkę grzyby.
Krok 1 - Moja grzybkowa foto
2
Całość zalewam wodą do połowy wysokości grzybów. Przykrywam przykrywką i podduszam.
Krok 2 - Moja grzybkowa foto
3
Przekładam do garnka, przyprawiam.
Krok 3 - Moja grzybkowa foto
4
dodaję warzywa oraz kostkę bulionową, gotuję z 2 godziny.
Krok 4 - Moja grzybkowa foto
5
Zabarwiam jedną łyżką śmietany.
Krok 5 - Moja grzybkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.10.2013 00:49
lubię taką zupkę
goofy9 30.04.2013 23:37
uwielbiam zupy grzybowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak