Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moja wątróbka z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 3 sztuki
mleko
mąka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja wątróbka z cebulką

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w plasterki, podduszamy na maśle.
Krok 1 - Moja wątróbka z cebulką foto
2
Wątróbkę maczamy w mleku, odstawiamy na kilka minut i odcedzamy. Oprószamy mąką, dodajemy do cebulki. Całość podsmażamy.
Krok 2 - Moja wątróbka z cebulką foto
3
Następnie wątróbkę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku (pod koniec smażenia).
Krok 3 - Moja wątróbka z cebulką foto
4
Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami. Smacznego!
Krok 4 - Moja wątróbka z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 04.03.2013 12:11
co za pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak