Przepis i sposób przygotowania na: Morska paella
Kroki postępowania
![Krok 1 - Morska paella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morska-paella1-2.jpg)
![Krok 2 - Morska paella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morska-paella2-2.jpg)
![Krok 3 - Morska paella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morska-paella0-2.jpg)
krewetki duże | 1 opak |
kalmary | 2 duże |
groszek mrożony | 1/2 szkl |
papryka | 1 szt |
cebula | 1 duża |
wino białe | 50 ml |
masło | |
sok pomarańczowy | 1 szkl |
bulion warzywny | 1 kostka |
tymianek | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Szafran nitki Prymat | 1 szczypta |
cytryna | 1 szt |
czosnek | 3 ząbki |
filet z dorsza | 1 duży |
ryż | 0.5 (do paelli) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: