Przepis i sposób przygotowania na: Moussaka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka1-2.jpg)
Mięso zestawiamy z palnika.
Kiedy trochę przestygnie dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
![Krok 2 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka2-2.jpg)
Bakłażan kroimy w plastry tej samej grubości co ziemniaki
![Krok 3 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka3-2.jpg)
Można też podpiec w piekarniku.
W naczyniu do zapiekania układamy na spodzie ziemniaki, następnie bakłażan.
![Krok 4 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka4-2.jpg)
Dodać mąkę i krótko podsmażyć.
Następnie wlać mleko i energicznie mieszać trzepaczką rózgową, żeby nie powstały grudki.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podgrzewamy do zgęstnienia sosu.
![Krok 5 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka5-2.jpg)
Można dodać też odrobinę sera żółtego.
Musakę pieczemy w temp. 200 st przez około 30- 35 minut
![Krok 6 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka6-2.jpg)
![Krok 7 - Moussaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moussaka7-2.jpg)