Przepis i sposób przygotowania na: mrożona ziołowa mizeria
Kroki postępowania
Ogórek obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, szczypior poszatkować, zioła opłukać (użyłam bazylię, rzeżuchę, hyzop, zioła japońskie)
![Krok 1 - mrożona ziołowa mizeria foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mrozona-ziolowa-mizeria2-2.jpg)
Lód najlepiej zamrozić w pojemniku plastikowym np. po lodach, po wyjęciu z zamrażarki kilkakrotnie uderzyć młotkiem, lód pęka i łatwo go użyć.
![Krok 2 - mrożona ziołowa mizeria foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mrozona-ziolowa-mizeria3-2.jpg)
Do blendera (z funkcją kruszenia lodu) wsypać lód, zioła i ogórek. Zalać maślanką, doprawić solą pieprzem i octem winnym.
![Krok 3 - mrożona ziołowa mizeria foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mrozona-ziolowa-mizeria1-2.jpg)
Miksować 2-3 minuty, aż lód uzyska konsystencję wilgotnego śniegu. Za pomocą łyżki przełożyć do pucharków, ozdobić ziołami i np. rzodkiewką.
![Krok 4 - mrożona ziołowa mizeria foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mrozona-ziolowa-mizeria0-2.jpg)