Przepis i sposób przygotowania na: muffiny z burakami, hibiskusem i żurawiną
Kroki postępowania
Kawę rozpuścić w 100 ml gorącej wody, ostudzić.
Jajka ubijamy z cukrem, miodem, syropem klonowymi i pastą waniliową na pulchną masę. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i migdały – mieszamy delikatnie, najlepiej łyżką lub szpatułką. Starte buraki osuszyć papierowym ręcznikiem, żeby usunąć nadmiar wilgoci. Wymieszać buraki, kawę i olej i dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać. Dodać hibiskus i żurawinę (ja dodałam ok 1/2 szklanki mieszanki).
![Krok 1 - muffiny z burakami, hibiskusem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-burakami-hibiskusem-i-zurawina1-2.jpg)
![Krok 2 - muffiny z burakami, hibiskusem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-burakami-hibiskusem-i-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - muffiny z burakami, hibiskusem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-burakami-hibiskusem-i-zurawina0-2.jpg)