Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkiem i żurawiną
Kroki postępowania
dojrzałego banana obrać ze skórki i wrzucić z jogurtem do wysokiego pojemnika, zmiksować blenderem. Dodać olej i jajka i wymieszać dokładnie.
![Krok 1 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina1-2.jpg)
![Krok 2 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina3-2.jpg)
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, owoc pokroić w kostkę.
![Krok 3 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina4-2.jpg)
Mokrą zawartość wysokiego pojemnika przełożyć do suchych składników i wymieszać niedbale łyżką. Dodać pokrojone jabłko i zamieszać ponownie.
![Krok 4 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina5-2.jpg)
Ciasto nałożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 5 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina6-2.jpg)
W misce wymieszać suche składniki: mąkę orkiszową, cukier, proszek, sodę i cynamon.
![Krok 6 - Muffiny z jabłkiem i żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffiny-z-jablkiem-i-zurawina2-2.jpg)