Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki migdałowo - czekoladowe
Posiekać czekoladę, stopić ją z margaryną w kąpieli wodnej.
Zamieszać, by masa była jednolita.
Ubić jajko z cukrem aż będzie biała masa - mus.
Dodać stopioną czekoladę, mąkę, drożdże, zmielone migdały, kakao i 2 szczypty soli.
Wlać mleko i mieszać, by ciasto było jednolite i bez grudek.
Dodać czekoladową posypkę (niekoniecznie i radzę nie za dużo).
Przełożyć ciasto do foremek.
Piec 20 minut.
Pozostawić jeszcze 5 minut w piekarniku.
POMYSŁY: zamiast czekoladowej posypki można oczywiście dać jakąś polewę, kandyzowaną skórkę z pomarańczy lub wiórki kokosowe, albo płatki migdałów. Dla dzieci warto też znaleźć ciekawe foremki, tak jak na zdjęciu.