Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mufinki waniliowe z budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
cukier puder 150 gram
jaja 2 sztuki
mleko 160 ml
olejek waniliowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: mufinki waniliowe z budyniem

Kroki postępowania

1
na samym początku ugotujmy budyń z ok 300 ml mleka(znacznie mniej niż na opakowaniu ) i osładzamy wg upodobań.
mąkę, proszek, cukier mieszamy w jednej misce.
w drugiej mokre składniki: mleko, olej i jaja(roztrzepujemy)
mokrą masę dodajemy do suchej i energicznie mieszamy.
Krok 1 - mufinki waniliowe z budyniem foto
2
foremki wypełniamy na 1/3 następnie dodajemy budyń i resztę ciasta.
Krok 2 - mufinki waniliowe z budyniem foto
3
pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. posypujemy cukrem pudrem;)
Krok 3 - mufinki waniliowe z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 11.10.2012 17:37
robie podobne wiec i twoje sanapewno bardzo dobre :)
kaja1991 11.10.2012 15:19
w środku były dzięki niemu wilgotne ;) w pierwszej chwili myślałam że zakalce;P
kaja1991 11.10.2012 15:18
no budyń na pewno nie gorący ;) ja miałam letni i nic się z babeczkami nie stało
emylka86 11.10.2012 15:16
wyglądają apetycznie. powiedz tylko czy budyń ma być już wystudzony?
everything 11.10.2012 14:44
szybko i smacznie ;-)
anja3107 11.10.2012 14:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak