Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z kokosem
Czekoladowe ciasto z kokosem w tym przepisie smakuje trochę jak popularny baton! Murzynek kokosowy przypadnie do gustu każdemu, kto lubi lekkie, puszyste masy i głębię czekoladowego smaku.
Kroki postępowania
Wykonanie ciasta:
Do garnka włożyłam margarynę, wsypałam cukier i dodałam kakao.
![Krok 1 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem1-2.jpg)
Mieszałam do rozpuszczenia, dodałam 50 ml wódki. Poczekałam, aż ostygnie i dodałam żółtka (odlałam pół szklanki masy, potem poleje ciasto - będzie polewa)
![Krok 2 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem2-2.jpg)
Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodałam do masy, dokładnie wymieszałam.
![Krok 3 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem3-2.jpg)
Ubiłam pianę z białek i dodałam, mieszałam łyżką delikatnie.
![Krok 4 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem4-2.jpg)
![Krok 5 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem5-2.jpg)
Wykonanie masy kokosowej:
Zmiksować białka z cukrem.
Dodać kokos i wymieszać łyżką.
![Krok 6 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem6-2.jpg)
Wykładamy kokos z białkiem i resztę ciasta kładziemy na kokos.
Pieczemy 60 minut 170 stopniach.
![Krok 7 - Murzynek z kokosem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/murzynek-z-kokosem7-2.jpg)