Przepis i sposób przygotowania na: Musaka z bakłażanem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Musaka z bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-z-baklazanem2-2.jpg)
Bakłażana myjemy i kroimy w grube plastry 1-2cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na nim kawałki bakłazżana po obu stronach.
![Krok 2 - Musaka z bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-z-baklazanem3-2.jpg)
Bakłażana myjemy i kroimy w grube plastry 1-2cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na nim kawałki bakłazżana po obu stronach.
![Krok 3 - Musaka z bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-z-baklazanem4-2.jpg)
0,5 cebuli
lubczyk
pieprz i sól
1 szkl mleka
1 łyżka mąki
1 łyzka masła
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i smażymy cały czas mieszając, by uzyskać gładką i jasną zasmażkę. Następnie stopniowo dodajemy mleko - doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
![Krok 4 - Musaka z bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-z-baklazanem1-2.jpg)
![Krok 5 - Musaka z bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-z-baklazanem0-2.jpg)