Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z cukinią i łososiem
Kroki postępowania
Por umyć, przekroić na pół wzdłuż, pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle. Dodać seler naciowy pokrojony w kosteczkę. Na koniec wrzucić przeciśnięty czosnek.
![Krok 1 - Muszelki z cukinią i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muszelki-z-cukinia-i-lososiem1-2.jpg)
Cukinię wyszorować. Połowę zetrzeć na tarce, połowę pokroić w krążki.
![Krok 2 - Muszelki z cukinią i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muszelki-z-cukinia-i-lososiem2-2.jpg)
Na patelnię wrzucić całą cukinię, wymieszać, dusić 2 minuty.
![Krok 3 - Muszelki z cukinią i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muszelki-z-cukinia-i-lososiem3-2.jpg)
Następnie wlać śmietankę i pokrojonego drobno łososia. Dusić na małym ogniu aż cukinia zmięknie. Doprawić pieprzem. Dodać 2/3 posiekanego koperku.
![Krok 4 - Muszelki z cukinią i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muszelki-z-cukinia-i-lososiem4-2.jpg)
Makaron wrzucić do sosu, wymieszać, nałożyć na talerze i posypać pieprzem oraz koperkiem
![Krok 5 - Muszelki z cukinią i łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muszelki-z-cukinia-i-lososiem5-2.jpg)