Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane udkowe rolady ze słodką niespodzianką
Kroki postępowania
Udka z kurczaka starannie umyć. Następnie trybujemy kurczaka, przecinając wszystkie ścięgna i wyciągając każdą kosteczkę i chrząstki. Opłukać wodą udka.
![Krok 1 - Nadziewane udkowe rolady ze słodką niespodzianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-udkowe-rolady-ze-slodka-niespodzianka1-2.jpg)
![Krok 2 - Nadziewane udkowe rolady ze słodką niespodzianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-udkowe-rolady-ze-slodka-niespodzianka2-2.jpg)
Gotowe wyciągamy i układamy na talerzu wraz z pomidorkami. Ugotowaną kaszę nakładać najlepiej łyżką od lodów w kształcie kulek.
Wino chwilę gotować, dodać żurawinę i żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia. Gotowy sos polać na talerzu
![Krok 3 - Nadziewane udkowe rolady ze słodką niespodzianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-udkowe-rolady-ze-slodka-niespodzianka3-2.jpg)