Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy obie mąki (gryczaną oraz kukurydzianą), wbijamy jajko, dolewamy wodę mineralną, mleko i olej rzepakowy oraz dodajemy przyprawy: cukier brzozowy, sól i kurkumę.
Wszystkie składniki miksujemy do odpowiedniego ich połączenia.
Tak powstałe ciasto naleśnikowe odstawiamy na chwilę, aby "popracowało".
![Krok 1 - Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-bezglutenowe-ze-szpinakiem-i-kukurydza1-2.jpg)
Na rozgrzanym maśle podgrzewamy szpinak. Gdy ten odparuje nadmiar wody, dodajemy jogurt oraz kozi ser - wszystko cały czas mieszamy.
![Krok 2 - Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-bezglutenowe-ze-szpinakiem-i-kukurydza2-2.jpg)
Na sam koniec dodajemy kukurydzę konserwową oraz doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
![Krok 3 - Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-bezglutenowe-ze-szpinakiem-i-kukurydza3-2.jpg)
* Dla pewności, przed pierwszym smażeniem można wysmarować patelnię ręcznikiem papierowym, nasączonym odrobiną oleju.
![Krok 4 - Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-bezglutenowe-ze-szpinakiem-i-kukurydza4-2.jpg)
Proponuję złożyć je na pół lub w tzw. serek, gdyż ciasto jest bardzo delikatne.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem i kukurydzą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-bezglutenowe-ze-szpinakiem-i-kukurydza5-2.jpg)