Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z borówkami i złotymi rodzynkami
Kroki postępowania
Do miski wlać maślankę, mleko i wbić jajka. Zmiksować. Wsypać przesianą mąkę i kakao. Ponownie zmiksować. Odstawić na 15 minut.
![Krok 1 - Naleśniki z borówkami i złotymi rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-borowkami-i-zlotymi-rodzynkami1-2.jpg)
W tym czasie przygotować twarożek. Wymieszać go z domowym cukrem waniliowym. Borówki umyć, osuszyć (użyłam mrożonych, rozmroziłam na ręczniku papierowym).
Rodzynki sparzyć i osączyć.
Ciasto naleśnikowe ponownie zmiksować. Smażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu cienkie naleśniki.
![Krok 2 - Naleśniki z borówkami i złotymi rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-borowkami-i-zlotymi-rodzynkami2-2.jpg)
Każdego naleśnika smarować twarożkiem, układać rodzynki i borówki (córka układała ;)), zwinąć rulony lub chusteczki.
![Krok 3 - Naleśniki z borówkami i złotymi rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-borowkami-i-zlotymi-rodzynkami3-2.jpg)
Podawać posypane lekko cukrem pudrem
![Krok 4 - Naleśniki z borówkami i złotymi rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-borowkami-i-zlotymi-rodzynkami4-2.jpg)