Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z brokułami
Brokuły umyc, podzielic na drobne różyczki i sparzyc na druszlaku. Zagotowac wodę z łyżeczką soli i łyżeczką cukru. Na gotującą się wodę wrzucic brokuły, gotowac ok 3 min. Następnie odcedzic i odstawic do ostygnięcia. Obrac cebulę, drobno posiekac, posolic, popieprzyc i zrumienic na patelni. Parówki obrac z folii, przekroic wzdłuż, a następnie na pół.Paprykę pokroic na małe kawałki, ser żółty zetrzec na tarce o grubych oczkach. Gdy cebula jest już zrumieniona, przekładamy ją do pojemnika dodajemy brokuły,parówki, paprykę i ser. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie taki farsz nakładamy na naleśniki. Zaginamy boki z lewej i z prawej strony na ok 2 cm i zwijamy od dołu do góry aby wyszedł zamknięty rulon w postaci krokieta. Tak złożone obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym.