Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z powidłami śliwkowymi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Naleśniki z powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlami-sliwkowymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśniki z powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlami-sliwkowymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Naleśniki z powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlami-sliwkowymi3-2.jpg)
![Krok 4 - Naleśniki z powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlami-sliwkowymi4-2.jpg)
![Krok 5 - Naleśniki z powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlami-sliwkowymi5-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka krupczatka | 0,5 szklanki |
jaja | 2 szt |
sól do smaku | |
cukier | 1,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
mleko | 1/2 szklanki |
olej rzepakowy | 100 ml |
powidła śliwkowe (węgierkowe) | 200 g |
woda | 1/4 szklanki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: