Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze smażonymi jabłkami i sosem karmelowym
Z podanych składników robimy ciasto, ma być dość lejące, takie sprawia że naleśniki są delikatne. Zostawiamy do odpoczęcia, po czym pieczemy na suchej patelni naleśniki.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze cząstki, do garnka dajemy masło, cukier ,czekamy aż się rozpuści i wrzucamy jabłka i wanilię, smażymy aż odparuje cały sok.
KARMEL:
do garnka wsypujemy cukier i czekamy aż się rozpuści, jesli chcecie mocny kolor, to lekko go zrumieniamy, jeśli ma być jasny, od razu dodajemy śmietankę i mieszamy ,aż całość się połączy i zgęstnieje, na maleńkim ogniu.
Naleśniki smarujemy jabłkami, składamy i polewamy sosem karmelowym, ja dodatkowo z samego karmelu bez śmietanki zrobiłam sobie dekorację .