Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Kroki postępowania
Umyte limonki obieram i kroję na plasterki. Cytryny dokładnie myję, jedną nieobraną, a pozostałe obrane ze skórki kroję na bardzo cienkie plasterki. Z limonek i cytryn usuwam pestki.
Do wyparzonego wrzątkiem, a następnie osuszonego słoja wkładam kwiaty bzu czarnego, przekładając je plasterkami cytryn i limonek.
![Krok 1 - Nalewka z kwiatów czarnego bzu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalewka-z-kwiatow-czarnego-bzu23-2.jpg)
![Krok 2 - Nalewka z kwiatów czarnego bzu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalewka-z-kwiatow-czarnego-bzu25-2.jpg)
Następnie delikatnie zlewam nalewkę znad powstałego na dnie osadu, rozlewam do czystych butelek.
![Krok 3 - Nalewka z kwiatów czarnego bzu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalewka-z-kwiatow-czarnego-bzu24-2.jpg)
![Krok 4 - Nalewka z kwiatów czarnego bzu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalewka-z-kwiatow-czarnego-bzu22-2.jpg)