Przepis i sposób przygotowania na: Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/namoura-arabskie-ciasto-z-kaszy-manny-i-wiorek-kokosowych-bez-jajek-i-maki-1-2.jpg)
Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30-35 minut w 180 stopniach - do momentu, aż ciasto będzie zarumienione.
![Krok 2 - Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/namoura-arabskie-ciasto-z-kaszy-manny-i-wiorek-kokosowych-bez-jajek-i-maki-2-2.jpg)
Wodę należy zagotować, a następnie wymieszać z cukrem (powinien się rozpuścić) oraz kilkoma kroplami soku z cytryny.
Całość gotować około 10 minut na małym ogniu.
(Część wody powinna odparować, a syrop odrobinę zgęstnieć. Po ostudzeniu będzie bardziej gęstszy.)
![Krok 3 - Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/namoura-arabskie-ciasto-z-kaszy-manny-i-wiorek-kokosowych-bez-jajek-i-maki-3-2.jpg)
![Krok 4 - Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/namoura-arabskie-ciasto-z-kaszy-manny-i-wiorek-kokosowych-bez-jajek-i-maki-4-2.jpg)