Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka na kruchym cieście
Kroki postępowania
![Krok 1 - Napoleonka na kruchym cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/napoleonka-na-kruchym-ciescie1-2.jpg)
![Krok 2 - Napoleonka na kruchym cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/napoleonka-na-kruchym-ciescie2-2.jpg)
![Krok 3 - Napoleonka na kruchym cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/napoleonka-na-kruchym-ciescie3-2.jpg)
![Krok 4 - Napoleonka na kruchym cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/napoleonka-na-kruchym-ciescie4-2.jpg)
![Krok 5 - Napoleonka na kruchym cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/napoleonka-na-kruchym-ciescie5-2.jpg)
mleko | 2 i 3/4 szkl. |
żółtko jajek | 3 szt. |
mąka pszenna | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
cukier | 1/2 szkl. |
cukier waniliowy |
mąka pszenna | 3 szkl. |
masło | 1 kostka |
majonez | 1 łyżka |
woda letnia | 1/2 szkl. |
żółtko jajek | 1 |
sól | 1 szczypta |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: