Przepis i sposób przygotowania na: oczy carycy
Kroki postępowania
Po kolei dodawać pozostałe składniki.
![Krok 1 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy27-2.jpg)
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy kakao i olej.
Na blachę wykładamy na przemian ciemne i jasne ciasto.
Pieczemy 30 min. w temp. 180 stopni.
![Krok 2 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy28-2.jpg)
Mleko gotujemy z cukrem, a w szklance rozrabiamy budyń i wlewamy do gotującego mleka.
Budyń musi ostygnąć.
Do roztartej margaryny dajemy po trochu zimny budyń. Miksujemy aby nie było grudek.
![Krok 3 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy29-2.jpg)
Na jednym położyć połowę masy.
Na krem ułożyć nasączone w kawie biszkopty.
![Krok 4 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy30-2.jpg)
Mocno tężejącą galaretkę wyłożyć na ciastka, a na galaretkę wyłożyć resztę masy.
Przykryć drugim plackiem, docisnąć.
![Krok 5 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy31-2.jpg)
Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier oraz mleko, a następnie kakao. Porządnie wymieszać
![Krok 6 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy32-2.jpg)
![Krok 7 - oczy carycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oczy-carycy33-2.jpg)