Przepis i sposób przygotowania na: Odjazdowe drożdżówki
Bułeczki można nadziewać także mielonym mięsem przygotowanym jak na zwykłe kotlety.
pszenna mąka | 50 dkg |
drożdże | 3 dkg |
oliwa | 3 łyżki |
margaryna | 2 łyżki |
cebula biała | 4 sztuki |
mielone mięso indycze | 40 dkg |
zielona papryka (świeża) | 1 strąk |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
zielenina | posiekana garść |
orzechy arachidowe | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: