Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócone ciasto bananowe
Kroki postępowania
Budyń gotujemy w 400 ml. mleka ( bez cukru), studzimy.
Masło w temperaturze pokojowej ubijamy na gładką masę.
Po łyżce dodajemy zimny budyń , cukier puder i sok z cytryny.
![Krok 1 - Odwrócone ciasto bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odwrocone-ciasto-bananowe1-2.jpg)
Szklaną misę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy folią.
Na spód kładziemy kilka łyżek kremu , przykrywamy biszkoptami maczanymi w soku. Obieramy banana , skrapiamy sokiem z cytryny i kładziemy na biszkopty.
Następnie łyżką wykładamy część stężałej galaretki.
![Krok 2 - Odwrócone ciasto bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odwrocone-ciasto-bananowe2-2.jpg)
Ciasto możemy obciążyć talerzykiem i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Potem odwracamy ciasto i zdejmujemy folię.
![Krok 3 - Odwrócone ciasto bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odwrocone-ciasto-bananowe3-2.jpg)