Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki diabelskie bez pasteryzacji
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-diabelskie-bez-pasteryzacji1-2.jpg)
![Krok 2 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-diabelskie-bez-pasteryzacji2-2.jpg)
![Krok 3 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-diabelskie-bez-pasteryzacji3-2.jpg)
![Krok 4 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-diabelskie-bez-pasteryzacji4-2.jpg)
![Krok 5 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-diabelskie-bez-pasteryzacji5-2.jpg)
ogórki świeże | 3 kg |
sól | 3 łyżki |
Czosnek suszony Prymat | 2 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżka |
Gorczyca biała cała Prymat | mielona 1 łyżka |
olej | 120 ml |
cukier kryształ | 3 szkl. |
ocet 10 % | 1,5 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: