Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne
Kroki postępowania
Przygotowujemy sobie duże naczynie. Może to być duży słój, może być kamienny garnek, a nawet 5 litrowy plastikowy baniak po wodzie, z obciętą końcówką. Ważne, żeby naczynie było wymyte i osuszone.
Na dnie naczynia układamy liście chrzanu, koper, czosnek i korzeń chrzanu (zostawiamy sobie jeden liść chrzanu i jedną gałązkę kopru.
![Krok 1 - Ogórki małosolne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne136-2.jpg)
![Krok 2 - Ogórki małosolne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne137-2.jpg)
![Krok 3 - Ogórki małosolne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne138-2.jpg)
A tak na serio, to radzę poczekać dobę- moim zdaniem wtedy są już dobre i z każdą godziną robią się coraz lepsze :)
![Krok 4 - Ogórki małosolne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne135-2.jpg)