Przepis i sposób przygotowania na: Oliwkowo- pomidorowa rolada
Kroki postępowania
Między czasie podgrzewamy lekko drugą część mleka.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy sól, mleko, mąkę, jajka, bazylię oraz olej. Zagniatamy ciasto około 15 minut. Powinno odchodzić od rąk.
![Krok 1 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada1-2.jpg)
![Krok 2 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada2-2.jpg)
![Krok 3 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada3-2.jpg)
![Krok 4 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada4-2.jpg)
![Krok 5 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada5-2.jpg)
Zwiniętą przekładamy na przygotowaną blaszkę. Układamy ją miejscem łączenia ciasta do spodu.
![Krok 6 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada6-2.jpg)
![Krok 7 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada7-2.jpg)
Oliwki kroimy w plasterki.
![Krok 8 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada8-2.jpg)
![Krok 9 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada9-2.jpg)
Tak przygotowane składniki wykładamy na rozwałkowane ciasto. Zwijamy roladę. Wierzch posypujemy słonecznikiem.
![Krok 10 - Oliwkowo- pomidorowa rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oliwkowo-pomidorowa-rolada10-2.jpg)