Przepis i sposób przygotowania na: Omdlały Imam na parze
Kroki postępowania
Cebulę po obraniu kroimy w półplasterki i podsmażamy oliwie z drobno posiekaną dymką
![Krok 1 - Omdlały Imam na parze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omdlaly-imam-na-parze3-2.jpg)
W tym czasie bakłażany przekrajamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrążamy środek, który kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Dodajemy też oliwki pokrojone w plasterki, całość mieszamy dolewając sok z cytryny. Doprawiamy do smaku odrobiną soli, cukru i pieprzu i sporą ilością świeżo startej gałki muszkatołowej. Na samym końcu dodajemy grubo posiekaną natkę pietruszki.
![Krok 2 - Omdlały Imam na parze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omdlaly-imam-na-parze1-2.jpg)
![Krok 3 - Omdlały Imam na parze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omdlaly-imam-na-parze2-2.jpg)
![Krok 4 - Omdlały Imam na parze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omdlaly-imam-na-parze0-2.jpg)