Przepis i sposób przygotowania na: oponki
Kroki postępowania
![Krok 1 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki96-2.jpg)
![Krok 2 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki97-2.jpg)
![Krok 3 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki98-2.jpg)
![Krok 4 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki99-2.jpg)
usmażone oponki kładę na papier śniadaniowy.
![Krok 5 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki100-2.jpg)
![Krok 6 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki101-2.jpg)
![Krok 7 - oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki95-2.jpg)
mąka | 0,5 kg. |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jaja | 2 sztuk |
tłuszcz do smażenia | 0,5 litra |
cukier puder | 3 łyżki |
twaróg | 0,5 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: