Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną.
Kroki postępowania
Wymieszać je z przesianą mąką, cukrem, wydrążonymi nasionami wanilii i cynamonem.
Dodać twarde masło. Palcami ugniatać wszystkie składniki aż do powstania kruszonki.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na niezbyt cienkie plastry.
![Krok 1 - Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowe-crumble-z-jablkami-i-zurawina1-2.jpg)
Na owoce pokruszyć ciasto. Piec 30-40 minut w 180 st. C. Najlepsze na ciepło z odrobią bitej śmietany.
![Krok 2 - Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowe-crumble-z-jablkami-i-zurawina2-2.jpg)
Na owoce pokruszyć ciasto. Piec 30-40 minut w 180 st. C. Najlepsze na ciepło z odrobią bitej śmietany.
![Krok 3 - Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowe-crumble-z-jablkami-i-zurawina3-2.jpg)
![Krok 4 - Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowe-crumble-z-jablkami-i-zurawina4-2.jpg)
![Krok 5 - Orzechowe crumble z jabłkami i żurawiną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowe-crumble-z-jablkami-i-zurawina0-2.jpg)