Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów
Kroki postępowania
Tak przygotowane orzechy wykładamy na papier do pieczenia i odstawiamy do schłodzenia i zastygnięcia się.
![Krok 1 - Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowo-karmelowa-masa-do-ciast-i-tortow1-2.jpg)
![Krok 2 - Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowo-karmelowa-masa-do-ciast-i-tortow2-2.jpg)
![Krok 3 - Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowo-karmelowa-masa-do-ciast-i-tortow3-2.jpg)
![Krok 4 - Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowo-karmelowa-masa-do-ciast-i-tortow4-2.jpg)
Smacznego:)
![Krok 5 - Orzechowo-karmelowa masa do ciast i tortów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowo-karmelowa-masa-do-ciast-i-tortow5-2.jpg)
masło | 25 dkg |
mleko | 250 ml |
żółtko jajek | 2 sztuki |
orzechy włoskie | 12 dkg |
cukier puder | 10 dkg |
cukier kryształ | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: