Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-czekoladowy
Przygotowanie wkładki orzechowej: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze trochę ubijać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Piec w temp. 160 stopni przez około 30 minut.
Przygotowanie kremu: Mleko, cukier, mąkę, budyń, żółtka wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Zagotować i wystudzić. Do kakao wlać kilka łyżek gorącej wody aby zrobiła się gładka i gęsta konsystencja. Margarynę utrzeć, dodać wcześniej przygotowane kakao a następnie dodawać po trochę zimny budyń. Na pierwszą połowę biszkoptu nałożyć połowę masy, przykryć wkładką orzechową, nałożyć na nią drugą połowę masy i przykryć drugą połową biszkoptu. Udekorować polewą czekoladową, startą czekoladą oraz perełkami złotymi.