Przepis i sposób przygotowania na: Ósemeczka - podzielna bułka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka2-2.jpg)
![Krok 2 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka3-2.jpg)
![Krok 3 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka4-2.jpg)
![Krok 4 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka5-2.jpg)
![Krok 5 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka1-2.jpg)
Smarujemy mlekiem i posypujemy makiem.
![Krok 6 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka6-2.jpg)
![Krok 7 - Ósemeczka - podzielna bułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/osemeczka-podzielna-bulka0-2.jpg)
drożdże świeże | 20 g |
mąka pszenna | 300 g |
margaryna roztopiona | 30 g |
sól | 1 łyżeczka |
jajko | 1 |
mak do posypania | |
mleko ciepłe | 125 ml |
cukier | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: