Przepis i sposób przygotowania na: ostry sos pomidorowy na zimę
Kroki postępowania
![Krok 1 - ostry sos pomidorowy na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ostry-sos-pomidorowy-na-zime1-2.jpg)
![Krok 2 - ostry sos pomidorowy na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ostry-sos-pomidorowy-na-zime2-2.jpg)
![Krok 3 - ostry sos pomidorowy na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ostry-sos-pomidorowy-na-zime3-2.jpg)
![Krok 4 - ostry sos pomidorowy na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ostry-sos-pomidorowy-na-zime4-2.jpg)
![Krok 5 - ostry sos pomidorowy na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ostry-sos-pomidorowy-na-zime5-2.jpg)
pomidory | 2,5 kg |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szt |
jabłko | 4 szt |
marchew | 2 szt |
por (biała część) | 1 szt |
papryka czerwona | 3 szt |
kabaczek | 1 kg |
cukier | 1/2 szkl |
ocet | 3/4 szkl |
Kucharek przyprawa do potraw | |
pieprz | |
sól do smaku | |
musztarda | 3 łyzeczki |
czosnek | 3 ząbki |
bazylia | |
ziele angielskie | 8 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: